HEDEFLERİMİZ
5 Ortaklı AB PROJESİ
Tarih: 25.06.2014--13:58:43 - Okunma: 127
Toplu  taşıma araçlarında çalışan  şoförlere yol güvenliğini  ve hizmet kalitesini arttırmak için e-öğrenme ve uygulamalı eğitim ile  hayat boyu öğrenme projesi tanıtım toplantısı 5 ortaktan birisi olan odamız ve diğer ortakların  katılımıyla Shereton Otelde yapılan basın  toplantısıyla  tanıtılmıştır.

Projenin  tanımı, yol güvenliği dünyadaki en  önemli  halk  sağlık  problemlerinden  biridir.  Dünya  sağlık  örgütü  verilerine  göre 12.000  insan  trafik  kazalarında hayatını kaybetmektedir . Kaza oranlarındaki yükseklik araç kullananların yeterli bilince ve eğitime sahip olmamaktan kaynaklanmaktadır .

Bu programda  trafikte önemli bir yer  tutan şehiriçi  ticari araç kullanan şoförlerin  eğitimi,  hizmet  kalitesinin  arttırılmasında  ve  yol  güvenliğinin  sağlanmasında büyük  önem taşımaktadır. Proje  ile şehiriçi ulaşım sektöründe çalışan  ticari araç şoförlerinin yol güvenliğinin ve hizmet  kalitesinin arttırılmasını  sağlamak amaçlanmaktadır.

Proje genel hedefleri, projemizin genel amacı şehiriçi ulaşım kalitesini sadece Türkiye ve İtalya değil ayrıca tüm Avrupa’daki şoförler için eğitim programları geliştirmek yaygınlaştırarak ilerletmek, ayrıca eğitim yöntemi  olarak  kullanılacak  olan  e-öğrenme  ile  gerek  hedef  grubun  ihtiyaçlarını  temin  etmek,  gerekse projenin AB ülkelerinde yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.