Kurumsal
507 Sayılı yasa kapsamında kurulan VAN Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, şoför esnafının yaşam koşullarını iyileştirebilmek,onların mesleki sorunlarına çözüm bulmak amacı ile hizmet vermektedir.Ülke genelinde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 4 Nisan 1953 tarihinde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu çatsı altında birleşmesi sonucu,şoförlük gerçek bir meslek olmaya başlamış ve şoför camiası güçlü ve sosyal etkinlikleri olan bir topluluk haline gelmiştir.

Zor koşullar ve maddi imkansızlıklar içerisinde görev yapan Federasyon ve Oda yöneticileri,her kuruşunu kendi alın teri ile kazanan şoför esnafının örgütlenmesini,birçok aşamalardan ve engellerden geçirerek bugünlere geçirmişlerdir.
Şoför esnafı bir çok alanda mesleki çıkarlarını koruyan ,haklarını,yöneticilerinin yılmadan çalışmaları sonucunda kazanmışlardır.
Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası,ilimizin en faal,dinamik,disiplinli ve itibarlı örgütü olmayı hedeflemiştir.
 Oda personelinin seçiminde gösterilen titizlik,personel ve üyeler içerisindeki hiyerarşik düzen,şoför esnafına verilen hizmetin kalitesini yükseltmiş,çağdaş çalışma sistemine ulaşmayı kolaylaştırmıştır.
Üyeler arasında hiçbir ayrım yapılmadan hizmet verilmesi,Oda gelirlerinin şoför esnafına daha modern hizmet verecek alanlarda harcanması gelişmeyi hızlandırmış,elde edilen yasal hakların bilinçli ve diğer kamu kurumları ile iyi ilişkiler içerisinde kullanılması,şoförlük mesleğine itibar sağlamıştır.