VAN SERVİS ŞOFÖRLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
Tarih: 24.09.2014--11:58:49 - Okunma: 1246
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından okul servisçilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda yapılan toplantıya VanŞoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser İbrahim Sever, VanBüyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Öner Yiğit, Milli Eğitim Müdürlüğü Taşıma Şefi Servet Sürmeli ve şoförler katıldı. Okulların açılmasıyla S plaka kooperatiflerine bağlı 300 servis şoförüne okul öncesi bilgilendirme ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi.

Toplantıda Van Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser İbrahim Sever, trafik kuralları ve özellikle öğrenci taşıyan servis araçlarının uyması gereken konular konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Başkomiser Sever, bütün servis şoförlerinin diğer şoförlere nazaran çok daha dikkatli olması gerektiğini, çocuk taşıdıklarından dolayı hal ve hareketlerini örnek aldıklarını ve bundan dolayı da daha dikkatli davranışlarda bulunmalarını istedi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ise, toplantının önemine değinerek, “Servis şoförlerimizin hem bilgilerini tazelemek, kurallar hakkında bilgi vermek hem de onların sorunlarını gerek belediye yetkilisi, gerek Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin dinlemesini ve sorunlarını yerinde çözmesini istedik. Ayrıca S plaka sahiplerinin yaşadıkları sorunların başında korsan taşıma yapanlar ve güzergâh ile devir ücretlerinin yüksek olmasıdır. Bu sorunların bir an evvel giderilmesi için biz de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Konuyla ilgili yetkililerin de bunlara çare bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantı karşılıklı soru cevaplarla son buldu.