Mesleğimiz
TAKSİCİLİK MESLEĞİ GÜLÜMSEMENİN VE RİSKİ SIRTLAMANIN GEREĞİ
Taksicilik mesleği sadece oturduğu yerden para kazanan insanların yaptığı bir iş olarak bilinir. Hatta mesleksizlerin işi diye de tanımlanır. Aslında gerçek bu değildir. Taksici esnafı herkesin yapamadığı özellikleri taşımalıdır.
Taksici esnafı saygılı olmalı
Taksici esnafı gülümsemeli
Taksici esnafı anlayışlı olmalı
Taksici esnafı her yolu bilmeli
Taksici esnafı riski sırtlamalı
Taksici esnafı temiz olmalı
Taksici esnafı temiz tutmalı
Taksici esnafı dikkatli olmalı
Taksici esnafı en kısa yoldan gitmeli
Taksici esnafı için daha pek çok bulundurması gereken özelliği taşıması gerekiyor. Antalya’nın zorlu trafiğinde, üstelik zorlu yollarında emeklerinin karşılığını almaya çalışan taksici esnafı, sırtladığı tehlikeli yolculuğa rağmen her zaman görevinin başındadır.
Taksici esnafı sadece görev halindeki davranışlarından ziyade, zam denen illetle de savaşır. Yakıt zammı, yedek parça zammı, sigorta, kasko zammı. Kısaca taksici esnafı özverili davranış ve gayreti ile görünmeyen zorlukların en büyük ustası.
Araçta Bulundurulması Gereken Zorunlu Aletler

Taksicinin aracında bulundurması gerekli aletler: İlkyardım çantası, kriko, bijon anahtarı, pens, tornavida, elfeneri, seyyar lamba, navigasyon sistemi, çekme halatı, patinaj zinciri, reflektör, stepne, takoz, yangın söndürme tüpü, emniyet kemeri, yedek ampuller. Taksici araç içinin ve dışının temizliğinden sorumludur. Aracın bakımı ve muayenesini yaptırmazsa trafikten men edilebilir. Her gün yapılan kontrol lastik, akümülatör ve yakıt kontroludur.